Wie zijn wij

Wij zijn het ervaringsmuseum in Nederland waar bezoekers ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Dit doen wij dagelijks met een enthousiast team dat met passie de boodschap van het muZIEum verspreidt.

Lees op deze pagina meer over onze missie, visie en kernwaarden.

Onze missie

Het muZIEum opent je de ogen. Wij zijn een ervaringsmuseum waar zien en niet zien samenkomen. Wij bieden een betekenisvolle beleving voor de één en creëren een baan voor de ander.

Door middel van onze tentoonstelling en ons activiteitenprogramma geven we bezoekers handelingsperspectief om een actieve bijdrage te leveren aan een samenleving waarin iedereen meedoet. Tegelijkertijd bieden we werkgelegenheid voor blinde en slechtziende mensen.

Onze visie

Samen op weg naar een zichtbaar betere wereld. Wij geloven dat een inclusieve samenleving sneller realiteit wordt als meer mensen de mogelijkheden zien. Het muZIEum is de inspiratiebron in Nederland voor cultuurparticipatie en inclusie.

Kernwaarden bezoeker

Hieronder lees je meer over de kernwaarden die wij nastreven bij onze bezoekers:

  • Ontmoeten: We ontmoeten elkaar in beleving. Een ervaring zegt meer dan woorden. Wij draaien de rollen om: de blinde leidt de ziende. De beperking is een kracht. Geen vooroordelen, geen aannames, geen medelijden. De ontmoeting opent je de ogen.
  • Omdenken: Hoe doe je dat, leven als je niet (goed) kunt zien? Wat kun je leren van mensen die anders zijn? Er is zoveel meer mogelijk dan je op het eerste oog ziet. Dat ontdek je tijdens jouw reis samen met je gids die zijn, haar, diens levensverhaal met je deelt. Ons motto: wat kan er wel!
  • Omarmen: De ontmoeting met jouw gids in het muZIEum zet je aan tot omdenken en reflectie en nodigt je uit je medemens met of zonder beperking te omarmen. Een nieuwe kijk. Een betere wereld begint bij jezelf.

Kernwaarden medewerker

Hieronder lees je meer over de kernwaarden die wij nastreven bij onze medewerkers:

  • Persoonlijke groei: Bij muZIEum kun je groeien en jezelf ontwikkelen. Een professionele informele omgeving met aandacht voor persoonlijke groei die op een concrete en praktische wijze wordt toegepast, waar je ook staat in je leven en welke weg je ook al hebt afgelegd. Je visuele beperking is iets wat je hebt, niet wat je bent.
  • Professionele ontwikkeling: Samen kijken we naar jouw talenten. Groeien naar de beste versie van jezelf in een commerciële werkomgeving. Een goede start als je nog aan het begin van je werkleven staat of een volwaardige baan. De lat bepaal jij.
  • Passie voor ons verhaal: Wij zijn een team met een missie. Iedereen is ambassadeur. We voelen de noodzaak om het persoonlijke verhaal én de boodschap van muZIEum te vertellen. Gedreven en gastvrij, met tomeloze inzet en altijd met een lach.

Ons team

Je komt terecht in een warm en dynamisch team. Dagelijks staan alle collega's vol enthousiasme klaar om bezoekers te ontvangen en onze belangrijke boodschap te verspreiden. Inmiddels bestaat ons team uit meer dan 70 medewerkers, waarvan 50 blinde en slechtziende collega’s.

Het muZIEum is een erkend leerbedrijf en heeft medewerkers in dienst die tot Harrie zijn opgeleid. 

logo SBB erkend leerbedrijflogo ik ben Harrie