Over muZIEum

Wij zijn het ervaringsmuseum in Nederland waar je voor even ervaart hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Dit doen wij dagelijks met een enthousiast team dat met passie de boodschap van het muZIEum verspreidt.

Onze missie

In het muZIEum komt zien en niet-zien samen, en staat de persoonlijke ontmoeting altijd centraal. Een impactvol uitje voor de één, een baan voor de ander.

De bezoeker vertrouwt blind op de ervaringsdeskundige gids en beseft wat er juist wel kan zonder zicht. Tegelijkertijd ontwikkelt onze professional competenties in een werkomgeving waar een visuele beperking geen obstakel is, maar een toegevoegde waarde.

Onze visie

Het muZIEum is een begrip in Nederland, samenwerken zit in onze genen. Het muZIEum onderzoekt, bruist, onderneemt en is inspirerend op weg naar een zichtbaar betere wereld.

Ons team

Je komt terecht in een warm en dynamisch team. Dagelijks staan alle collega's vol enthousiasme klaar om bezoekers te ontvangen en onze belangrijke boodschap te verspreiden. Inmiddels bestaat ons team uit ongeveer 70 medewerkers, waarvan 40 blinden en slechtzienden. Kijk voor meer informatie verder op onze website.

Kernwaarden bezoeker
  • Ontmoeten: We ontmoeten elkaar in beleving. Een ervaring zegt meer dan woorden. Wij draaien de rollen om: de blinde leidt de ziende. De beperking is een kracht. Geen vooroordelen, geen aannames, geen medelijden. De ontmoeting opent je de ogen.
  • Omdenken: Hoe doe je dat, leven als je niet (goed) kunt zien? Wat kun je leren van mensen die anders zijn? Er is zoveel meer mogelijk dan je op het eerste oog ziet. Dat ontdek je tijdens jouw reis samen met je gids die zijn, haar, diens levensverhaal met je deelt. Ons motto: wat kan er wel!
  • Omarmen: De ontmoeting met jouw gids in het muZIEum zet je aan tot omdenken en reflectie en nodigt je uit je medemens met of zonder beperking te omarmen. Een nieuwe kijk. Een betere wereld begint bij jezelf.
Kernwaarden medewerker
  • Persoonlijke groei: Bij muZIEum kun je groeien en jezelf ontwikkelen. Een professionele informele omgeving met aandacht voor persoonlijke groei die op een concrete en praktische wijze wordt toegepast, waar je ook staat in je leven en welke weg je ook al hebt afgelegd. Je visuele beperking is iets wat je hebt, niet wat je bent.
  • Professionele ontwikkeling: Samen kijken we naar jouw talenten. Groeien naar de beste versie van jezelf in een commerciële werkomgeving. Een goede start als je nog aan het begin van je werkleven staat of een volwaardige baan. De lat bepaal jij.
  • Passie voor ons verhaal: Wij zijn een team met een missie. Iedereen is ambassadeur. We voelen de noodzaak om het persoonlijke verhaal én de boodschap van muZIEum te vertellen. Gedreven en gastvrij, met tomeloze inzet en altijd met een lach.